Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Nakonec to budou zeny, ktere preberou aktivitu. Jejich oholeni ne_muzove k nicemu jen plane filosofuji. Dobry clanek s pranim vice 'vousatych' muzu ateistu i krestanu.

0 0
možnosti
OT

Islám - to je cesta do pekel a nemá cenu se tady hádat o slovíčka. A jestli se islamizaci Evropy dá ještě zabráni, což není jisté, musí se to udělat i za cen u obětí. A to i obětí na životech.

6 0
možnosti
LB

Neznám žádného muslima, který by vyhrožoval našim spoluobčanům fyzickou likvidací, ale znám nejvyššího představitele státu, který lituje, že se ještě nepodařilo zlikvidovat jednu profesní skupinu obyvatel České republiky.

Témata do volební kampaně došla, nebo ani žádná nebyla, takže se v té mizérii opět vsází na vděčné téma islámu.

1 6
možnosti
MK

Kampaň, nekampaň, paní Bláhová; téma islám v Evropě stále bobtná již řadu let bez ohledu na volby.

Doplním Vaši neznalost naší malé muslimské komunity: nejprve v půl roku dostupném videu vyhrožoval a pak ten samý, nějaký býv. imám Sámer Shehadeh vypravil do ISIL od nás bojovníky.

0 0
možnosti
Foto

Novinář Idnes vyplodí seríál článků Muslimové v Česku ale všem problémům se tam elegantně vyhne.

Je potřeba bez emocí informovat o islámu i o tom, co se děje v islamizovaných zemích západní Evropy. Vám velká karma. R^R^

8 0
možnosti
LB

Podobné extrémy, jako ty popsané autorkou, v sobě neslo křesťanství, když už ne v podobě náboženských textů, tak v praxi. Vývoj však naštěstí nasměřoval křesťanskou víru tam, kde se (většinově) ocitá dnes.

U Islámu je to naneštěstí jiné: Většina muslimů prostě trvá na slepém následování středověkého textu, který se stále více vzdaluje realitě dnešního světa. Většina muslimů prostě dobrovolně omezuje svoji svobodnou vůli a upřednostňuje slepou poslušnost náboženství, často zprostředkovanému Imámy s jejich vlastními mocenskými a politickými zájmy. Toto je fanatické pojetí víry naprosto neslučitelné s principem umírněnosti, ke kterému se Evropa po krvavých staletích dopracovala a kterou přijala naprostá většina jejich obyvatel za svůj.

Muslimové měli dost času na to, aby v Evropě přizpůsobily svoje životy místní a soudobé realitě. Učinila tak jen malá část z nich a neučinila tak žádná z významných muslimských autorit. Tohle je základ problému s muslimy.

Kdyby si muslimové v klidu praktikovali svoji víru a nevznášeli požadavky, které jsou jednak v rozporu s našimi zákony i naší morálkou, nikdy by takové problémy s nimi nevznikly.

Cestou je pouze tvrdě a nekompromisně trvat na našem pojetí morálky a našich zákonech. V naivních dobách několik desítek let zpět jsme si mohli myslet, že učiníme-li vůči muslimům nějaké malé ústupky, tak to ocení. Zkušenost však ukázala, že na jakýkoli ústupek reagují dalšími požadavky. Proto jim nelze uhnout ani o milimetr.

6 0
možnosti
Foto

Co se týče džihádu, bylo by vhodné si nastudovat co přesně toto slovo znamená a nikoliv jen slepě papouškovat, například pana Kulhavého, a další.

2 2
možnosti
MK

Vy jste, pane Braune, příklad těch, kteří by rádi rozdávali rozumy, ale nemají na to. Kritizovat bez konkrétního údaje umí kde kdo; i ti s nízkým IQ a malými znalostmi. Vy jste jmenoval a tak jsem rovněž osobní.

Stručně: džihád většina muslimů vnímá v rozdělení na malý a velký. Velký se týká převážně osoby samé, tedy - heslovitě: vybízí státi se ještě lepším muslimem, ale o malém, který předpokládá nastoupení na Boží stezku a i případné násilí ve prospěch islámu, se moc nehovoří. Chce-li být někdo dobrým muslimem, měl by, i dle slov Mohameda, nastoupit na Boží stezku alespoň jednou za život (nebo alespoň jinému nastoupení hmotně zajistit), jinak zemře jako pokrytec.

Mluví-li nemuslim o džihádu v obecné, zpravidla násilné rovině, má z 99% na mysli právě ten t.z. "malý".

0 0
možnosti
MK

R^R^ Muslimové jakoukoli diskusi o Koránu a dalších textech odmítají; důvody mohou být dva: o Božím slově se nediskutuje, byť jsou tam zjevné nesmysly a nebo to dobře vědí, že jsou tam nesmysly a výzvy k nenávisti a k násilí a tak raději nediskutují.

Nejlepší výmluvou je odkaz na staroarabštinu - neznáte ji? Tak tomu nemůžete rozumět !!! To platí i pro všechny arabisty a překladatele; no nedala byste jim, paní autorko, pusu na čelo, jak jsou mazaní?!!!

V přehledném výčtu vztahu muslimů (dle litery) k nemuslimům a státu Vám chybí rozebrat ten autorstvím evropský pojem "umírněný" muslim, se kterým se nejvíce ohánějí "vítači". Zřejmý blábol se nese na vlně politické korektnosti a mainstream to má jako hůl na kritiky islámu, tedy i na Vás; připravte se.

10 1
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2058x
Nejlépe mě vystihuje moje motto:

"Příčinou krize je morální bída. Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání. Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem." (T. Baťa)

Seznam rubrik