Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Mám pocit, že někteří komentující nepochopili význam onoho článku.

Roztrhání Ústavy je v pořádku. A co je vlastně Ústava.

Předpokládám, že každý rozumný člověk pochopí, že se zde bavíme symbolicky.

Je úplně jedno kdo, ale není jedno co. Pokud člověk zmanipuluje davy, dokáže změnit veřejné mínění a tím i události viz Hitler a v těchto dnech připomínaný začátek války.

Myslím, že přesně tohle chce autorka říct. Každý máme "svou" pravdu, ale neměli bychom ji vnucovat komukoli jinému.

Pořád žijeme v demokracii a máme právo volit si ty, kterým věříme, kteří pak budou naším jménem vládnout. A zde může dojít ke konfliktu. Pokud já volím Pavla, ale většina volí Petra, Petr zvítězí. A mě nezbývá něž toto akceptovat. Ano, mohu protestovat, mohu svolávat demonstrace, mohu si vzít zbraně a bojovat za Pavla, ale tím já sám popírám onu demokracii, za kterou bojuji. Jinými slovy, chci demokracii, ale jen takovou, kde zvítězí ten, koho já sám chci. Kdokoli jiný je nedemokratický a v rozporu s onou demokracií.

Není to krásné, že nejvíce vždycky ve jménu demokracie křičí ti, kteří volby nevyhráli?

0 0
možnosti
Foto

Madam, Zlatá bula sicilská je dostatečně pečlivě uložena a chráněna, takže se k ní ti "chvilkaři" jen tak nedostanou. ;-D

Já vím, ono je horko a tak nám to všechno splývá, a to máslo na hlavě se může roztát, skápnout na zem a lze se po tom smeknout.

A co na to Jan Tleskač? :-P

1 0
možnosti
Foto

Existují i názory, které si zdravá společnost nemůže dovolit respektovat nebo dokonce podporovat, a už vůbec ne dovolit, aby jejich nositelé dostali příležitost je vnést na parlamentní půdu. Jsou tedy i názory pohrdáníhodné natolik, že by zvyšující se respekt k nim mohl demokracii zbavit jejího dobrého jména. Nakonec i jejích základů.

1 0
možnosti
Foto

Naučte se spoń historii druhé světové války a co byla ve skutečnosti Zlatá bula sicilská.

4 0
možnosti
LV

Je to vždy jen interpretace. Ale "milion chvilek" by mohl zřejmě interpretovat nesprávně, je tedy třeba mít se na pozoru, viďte. Nebo ta Vaše poznámka o milionu chvilek má jiný význam?

3 0
možnosti
Foto

Ono to asi potřebovalo trochu přikořenit. Marx: vše souvisí se vším. Kdo ví, jestli za rozpoutáním války nestojí Milion chvilek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2058x
Nejlépe mě vystihuje moje motto:

"Příčinou krize je morální bída. Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání. Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem." (T. Baťa)

Seznam rubrik