Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na Vaše články jsme narazil prvně. Stran krize bych "vypíchl" větu : "Nebo se tady projevuje vliv psychologie, sociologie a marketingu?" A pak mne ještě zaujala věta : "střezme se politiků, kteří..."

Nechci nikoho urazit ale myslím, že u nás politici nejsou. Vidím předsedy stran a jejich podržtašky, lobbisty, stranický aparát. Kolik lidí tolik zájmů - vlastních.

Politik s vlastní vizí, tahem na branku a vzor slušnosti za kterým půjde národ - ať se na mne nikdo nezlobí - není na trhu. A výroba krizí i konjuktur je mediální problém a jako s takovým možno nakládat prakticky libovolně. Potřebuješ prosadit nepopulární zákon - pusť pár článků, vytvoř problém a pak přijď spásotvorně s řešením. A dělají to tak všichni a navzájem se urážejí až vznikne problém, že lidi nevěří ani (náhodou) vyslovené pravdě. Každý s opačným názorem je "koupený" , kope za jiný klub atd. atd. Vypadá to, že doba i lidé jsou zběsilí. Proto vřelý souhlas s tím, aby v médiích vystupovali lidé zkušení tak jak o nich píšete. Kdo by je tam ale zase pustil, když novinářům - stejně jako politickým stranám - jde jen o hlasy respektive sledovanost.

0 0
možnosti
Foto

Vaše články jsou čtivé, logické a fundované. Tak za to díky.R^

1 0
možnosti
Foto

P93e74t23r 64J53o53h30n

24. 2. 2019 5:02

vytvoří se tzv. Blbá nálada ;-)

2 0
možnosti
Foto

Kdo chce pochopit proč vznikají hospodářské cykly, zabrousí do Teorie hospodářských cyklů , rakouské školy ekonomie.

0 0
možnosti
Foto

Tak ekonomické cykly nemůžeme brát jako živelnou pohromu s nafukujícími a smršťujcími se armádami nezaměstnaných. Přece jenom bychom se měli naučit se nějak zvládnout, naučit se jim předcházet. Taková stabilizace růstu není k zahození.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Je však třeba zlatá střední cesta. Zde to znamená příliš se zbytečně nezadlužovat, ale ani příliš nešetřit.

1 0
možnosti

Rád si paní ekonomku přečtu, nejen že je to zřejmě pohledná dáma, ale

- ředitel podniku, byť kvalitní, a fundovaný ekonom jsou odlišné profese a není dobré jednu upřednostnit. Jako vždy jsou ekonomové (sociologové apod.) výborní i mizerní

- Baťa byl jistě skvělý ale světovou krizi nevyřešíte apelem na morální bídu. Nejenom nemocný musí mít k uzdravení léky, ale ty dobré a ve správném množství.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS