Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Co se týče důchodového systému, je nutná změna jeho celkové koncepce. Odborníci na tento fakt upozorňovali i studenti se již v minulém století učili, že systém, který je v ČR je dlouhodobě neudržitelný. Změna důchodového systému je nutná a potřebná. A třeba právě někdo, kdo je nezávislý bude moci s touto změnou přijít aniž by byl ovlivněn politikařením. A ano, zvýšení důchodů bude něco stát, ale na druhou stranu se budou moci snížit sociální dávky a jiné platby státu. každá mince má dvě strany.

0 0
možnosti
Foto

J35a32n96a 26M11a82j51o29v48á

18. 8. 2018 18:57

To je tak laciný a tak nerealizovatelný slib...

1 0
možnosti
OP

Osamělí důchodci nejsou jen vdovci a vdovy, jenže vy jste si vybrala blaho vdovců a vdov. Jak prvoplánové Rv

1 0
možnosti
VH

Nechci, abyste byla v senátu a mohla tam prosazovat nesmysly!!

V ČR je vypláceno cca 600 000 důchodů v souběhu. Moc nic jiného, než vdovské či vdovecké to být nemůže.

Váš návrh by tedy znamenal zvýšení nákladů na důchody cca 36 mld. ročně. (Na rozdíl od Vás jsem považoval za nezbytné si tu částku spočítal.)

Příště nás prosím obdobnými nápady oblažujte, až budete vědět, jakým reálným způsobem ty peníze získáte.

PS: Nám s manželkou se to již krátí a každou chvíli někdo z nás v té situaci bude. Přesto si ovšem hodlám uchovat rozum.

0 1
možnosti
RB

Takže třeba invalidní důchody v ČR nemáme?

0 0
možnosti
Foto

K78a47r44e66l 86C86a32c77h

18. 8. 2018 15:04

Na stáří se musí člověk připravovat už v produktivním věku. Důležité je investovat do vlastního bydlení a to pokud možno včas přizpůsobit schopnostem lidí vysokého věku. Jinak se člověk dostane do velké závislosti na státu. Se ženou doufáme, že se nám to podaří doklepat doma ve vlastním až do konce - pokud nepřijde nějaká vážná nemoc, která to neumožní. Ale existenčně bychom strádat neměli. Jde o to být fyzicky soběstačný. Letos jsem ještě, dokud můžu, vyhodil vanu z koupelny a nahradil ji sprcháčem, aby mě někdo nemusel do vany a z vany tahat. Je třeba nefňukat a přemýšlet o budoucnosti. Jak se říká - jedu osmé gumy a lepší to již bylo!

2 0
možnosti
AN

Já vám naprosto rozumím,a zvlášť po přečtení diskuze.

0 0
možnosti
VF

Není šance na spravedlivé důchody.

Měla jsem tři děti s většími věkovými rozdíly, třetí syn potřeboval zvýšenou péči. Vzala jsem proto práci s horším platem, abych na něho měla víc času. Manžel odešel, znovu se oženil. Vdovský důchod nic nevyřeší, spíš si myslím, že by se mělo zohlednit, kolik času ženy věnovaly dětem a proto "nemohly dělat kariéru". Pracovala jsem o dva roky déle v naději, že si trochu polepším, nemělo to smysl. Důchod pobírám od roku 2000 a dodnes nemám ani 10.000 Kč. Nestěžuji si, konstatuji.

1 0
možnosti
DK

Já vždy uvažuji, když mladí hledí na svatbu jako na kletbu, byť i rozvod není procházka růžovým sadem. Problém také je, když muž má najednou nadbytek hormonů a odejde po 20 letech manželství za jinou...a vdovecký důchod může brát ona...

0 0
možnosti
FD

Vdova/vdovec bydlí ve svém nebo má našetřené.Nebo bylo dříve pivečko,fotbálek,cestování?Lidem projdou rukama obrovské sumy peněz.Jenom se naučit hospodařit.

0 3
možnosti
MS

Tak razantní zvýšení vdovských (přiznejme si, že jde hlavně o ženy) důchodů je nereálné. U průměrného důchodu by navýšení dělalo 3 637 Kč. To vám Babiš neschválí ani náhodou. :-) Schůdnější by bylo, kdyby se podařilo prosadit, aby se do vdovského důchodu započítávala i polovina základní výměry (2700/2=1350). Vdovský důchod počítaný z průměrných důchodů partnerů by tak dělal 15 488 Kč oproti dnešním 14 138 Kč.

0 0
možnosti
VH

Maličkost: jen něco přes 10 mld. ročně.

0 0
možnosti
Foto

Máte to spočítané správně a je fajn, že se problematikou zabýváte. A teď si představte, že zemře manžel, starobní důchodce, ale já mám do důchodu ještě 2 roky. Vdovský důchod budu pobírat 1 rok a pak ani to ne.

0 0
možnosti
DK

Ano...to je opravdu velký problém...V

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2058x
Nejlépe mě vystihuje moje motto:

"Příčinou krize je morální bída. Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání. Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem." (T. Baťa)

Seznam rubrik