Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velice zasvěcený, podle všech dostupných informací psaný blog, se kterým absolutně souhlasím. Psal jsem po zveřejnění zdůvodnění zrušení dotačního programu provozních a údržbářských dotací přímo na ministra, kde jednoznačně jeho podepsání pod oba dokumenty (vyhlášení a zrušení dotačního programu), považuji potrzení skutečnosti, že jsou tam (myslím v Praze), zcela mimo mísu skutečné praxe. Není přece problém řešit nejpalčivější problém (provozní náklady objektů ve vlastnictví TJ, SK, atd.), zcela transparentně a se zohledněním vynaložených nákladů, dejme tomu podle placených faktur, za minulých 2 až 5 let s tím, že bych vrátil třeba jen DPH. Taky následná kontrola by byla jednoduchá a kdo by zafixloval dotaci by vracel. No nic pokecáme si a diletanti to budou organizovat dále.

0 0
možnosti
RB

Článek možná působí trošku složitěji, protože se podle mého názoru nejedná o klasický blog, ale spíše o odborný článek, který by bez problémů mohl být publikován i v odborném časopise. Proto jsou zde zmíněny zákony a souvislosti, aby nemohly být autorka nařčena z překrucování faktů.

Nicméně faktem zůstává, že MŠMT se všemi svými ministry v čele s "ekonomkou a právničkou" Valachovou evidentně neví, co činí a ještě k tomu to činí špatně.

0 0
možnosti
Foto

H70a81n39a 14V51l66k54o19v49á

10. 10. 2017 19:09

I já se těžce prokousávala, ale mám jednoduchou reakci - na místní úrovni se kluby (kurzy, žákovský sport) uživí z kurzovného. Dotace toto prostředí křiví. Nebo pomáhají spíše legračně (dotace 20000 ročně při rozpočtu 400000...). Píšete vlastně o nákladech na aparát, který dotace spotřebuje.

0 0
možnosti
MK

Jsou i "horší" dotace jako např. 3 000 Kč ročně. To je dražší ta administrativa kolem.

1 0
možnosti
PK

Velmi těžce jsem se prokousal Vašim textem a protože nejsem nadán vysokým intelektem, tak snad jsem pochopil, že jde o nespokojenost se stavem financování sportu, pokud né omlouvám se. Paradoxně jsem si zde na tomto foru pokusil obhajovat možnosti českého sportu za komunistů, tedy např. SVS, sportovní školy ale byl jsem tvrdě popliván at sem netakám komunisty,že je vše daleko lepší , teda ve sportu, tak potom někdo neřiká pravdu v kontextu s vaší retorikou8-o

0 0
možnosti
RB

Myslím, že jste to pochopil naprosto přesně. Financování sportu v dnešní době je tragické. Ministerstvo se snaží ukázat, že všechno krásně funguje, ale pokud se na to člověk podívá důkladněji přijde na to, že to, co funguje lze spočítat na prstech jedné ruky.

Každá mince má dvě strany a myslím si, že co se organizovanosti sportu týče, bylo na vyšší a lepší úrovni než je dnes. Je nutné ale zmínit, že sportů bylo méně a tedy dotační politika byla o něco jednodušší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2058x
Nejlépe mě vystihuje moje motto:

"Příčinou krize je morální bída. Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání. Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem." (T. Baťa)

Seznam rubrik