Diskuse

Slavme svátek

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mluvíte mi z duše. Krátce, výstižně. Taky se mi líbí Baťův citát, který máte v profilu.

1 0
možnosti

Bohužel, máte pravdu, ale tohle je těžko pochopitelné pro některé jedince. Nejdříve je nutné mít znalosti, teprve poté můžete uplatnit soft skills. Pokud nemáte základ, co budete vlastně prezentovat?

Nedávno byl na Idnesu článek, že se ztratily děti v nějaké lesní školce a paní učitelky ani neznaly jména oněch ztracených dětí. Opravdu jsou lesní školky tak výhodné a dají dětem to, co normální škola ne?

3 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2058x
Nejlépe mě vystihuje moje motto:

"Příčinou krize je morální bída. Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání. Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem." (T. Baťa)

Seznam rubrik